Sivut

9.6.2014

Tuulihousutytön mekko


Jo useampana kesänä olen haaveillut kesämekosta, kuitenkaan mieluista sellaista löytämättä, saati sitten ompelematta. Vaikeaa toteuttaa kun ei oikein itsekään tiedä mitä haluaisi!




Sitten löytyi perhonen. Niin kaunis kangas, niin kaunis. Tuulihousutyttönä, turvallisiin väreihin tukeutuvana en ollut ollenkaan varma osaisinko käyttää näin voimakasta kuviota, mutten kertakaikkiaan voinut vastustaa perhosten kutsua.



Pitkään pyörittelin erilaisia malleja mielessäni, kunnes lopulta päätin tehdä mekon lempipaitojeni mukaan. Painijanselkäinen, melko vartalonmyötäinen ja yksinkertainen. Kaava lempitopista, kevyttä rypytystä yläselkään, levennys alkaen vyötärön kapeimmalta kohdalta. Helma kevyesti pitempi takaa, tasattu kaartumaan etukappaleeseen. Mitään ylimääräistä koristusta ei pitänyt laittaa, mutta uteliaisuuttani helmaan mallailtua pitsiä ei vaan voinut jättää ompelematta paikoilleen. 




Ja niinhän siinä sitten kävi, että suunnitelmissa on toinenkin mekko. Ja kolmaskin, ihan varmasti. Seuraavalla kerralla kuitenkin ehkä sitten jotain reippaampaa. Ehkä. 

23 kommenttia:

  1. Tosi kaunis mekko! Se sopii sulle hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yritin miettiä sellaista vaatetta, joka on käytössä toistuvasti, josta pidän ja joka on kaikista toimivin. Sen pohjalta sitten lähdin kaavoittamaan tätä, ja itsestänikin tuntuu siltä että taisin onnistua tekemään omannäköiseni, päällä mukavan mekkosen. Vaihtelua niihin iänikuisiin urheilukamppeisiin. ;)

      Poista
  2. ai että miten on kaunis! juuri ihastelin tuota kangasta majapuulla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kangas on aivan mahtavaa! Kuvissakin kaunista, livenä vielä upeampaa. Ja niin pehmeää.. ja kesäinenkin, vaikka harmaa onkin!

      Poista
  3. Hieno mekko! Pitsinauha ja perhoset käy hyvin yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, se on semmonen "pakko laittaa" -yhdistelmä.

      Poista
  4. Todella kaunis ! Mitä materiaalia kangas on ?

    VastaaPoista
  5. Niin kaunis, sinun näköinen - kyllä nyt tuulihousutytön kelpaa kesää vietellä. :)

    VastaaPoista
  6. Nämä perhoset ovat ihania, ja mekkoosi sekä sinulle ne kyllä sopivat! Pidän noista pitseistä helmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai se on uskottava kun niin moni sitä sanoo. Ehkä opin pitämään isokuosistakin. :)

      Poista
  7. Wautsi!! Onks toi trikoota siis? Kangas kertakaikkisen ihana, mutta tuo mallikin on kyllä tosi onnistunut!

    VastaaPoista
  8. Ihana mekko! mulla kankaita jotka pitäis ommella. jotenki vaan puikot ja kerä lankaa tarttuu helpommin käteen. Tuo pitsihelma on piste iin päälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, voisinpas lahjoittaa sulle vähän tätä mun ompeluinnostusta niin sä voisit vaihdossa nakata vhän sitä neulontaintoa. On nimittäin aivan hukassa multa taas se, ja sukkaa pitäis tehdä taas muutaman kk:n päästä. :)

      Poista
  9. Ihana mekko! Upea kangas ja tuo selkä on todellakin kivan näköinen! (saisinkohan vielä pari ylistyssanaa sisällytettyä :) Mutta hieno on ja kelpaa kesällä mekkoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Painijanselkä on suosikki jyrkän hartialinjan vuoksi. Tykkään kyllä, vaikka oli eka tämänmallinen vaate jonka uskaltauduin ompelemaan. :)

      Poista
  10. Juuri tuollaista haluan minäkin..on ihana

    VastaaPoista
  11. Vastaukset
    1. Kiitos Kerttu. Yksi lemppareista kyllä, kangas on niin unelmanpehmeää ja kevyttäkin. :)

      Poista
  12. Ihana tämäkin. Ihan erilainen, vaikka on sama kaava kuin raidallisessa. Just katsoin tätä vihreänä ja vielä jätin tilaamatta... Kuinkahan kauan pysyn tiukkana??

    VastaaPoista